Kategorier

Talosa, Montepulciano, ToscanaFattoria Talosa råder over 32 ha vinmarker placeret i 350-400 meters højde over havet i et af de smukkeste områder i Toscana.
Stoltheden er familiens historiske kælder, som ligger mellem to af de ældste bygninger i centrum af den gamle bydel; Palazzo Tarugi og Palazzo Sinatti. Her står 2440 liter store egefade side og side under de imponerende hvælvinger. Selve vineriet ligger uden for byen umiddlebart op til vinmarkerne, således at druerne kan behandles så hurtigt og skånsomt som muligt umiddelbart efter høsten.
Man dyrker primært Sangiovese og i mindre målestok Merlot, Canaiolo og Mammolo, og anvender både små og store fade til lagringen.


Ettore Germano, Serralunga d'Alba, Barolo
Vi er utrolig stolte over at kunne præsentere Ettore Germano, en fantastisk topproducent af Barolo beliggende i Serralunga d?Alba kommunen, hvor nogle af de længstlevende Baroli produceres.
De har i alt 12 hektar jord som er beplantet med Riesling, Chardonnay, Barbera, Dolcetto, Merlot og selvfølgelig Nebbiolo, og råder over hhv. 0,7 og 2 ha andele i de to Barolo cru?er Prapo og Cerretta, begge stejle og med perfekt sydlig og sydøstlig eksponering.
Firmaet er et familieforetagende, hvor Sergio Germano nu er 3. generation. Sergio er uddannet ønolog i 1993 fra universitetet i Alba, og han tilhører den nye generation i Barolo, som har en uddybbende videnskabelig forståelse for vinproduktion kombineret med respekten for traditionerne og hans forgængeres erfaringer.
Vi har lært Sergio at kende som en progressiv, eksperimenterende og idérig producent, hvilket bl.a kommer til udtryk i hans Langhe Rosso, Balau, som består af et så utraditionelt mix som Dolcetto, Barbera og Merlot.
Viniropa har fået eneforhandling af vinene i Danmark, og i første omgang har vi hjemtaget Sergios to enkeltmarksbaroloer, Prapò og Cerretta samt Langhe Rosso Balau.
Barolo Cerretta har flere gange modtaget de maksimale 3 glas i Gambero Rosso samt 3 * i Veronelli


Le Gode, Montalcino, ToscanaLe Gode er en lille vingård på 16 ha, hvoraf kun 6 ha er tilplantet med vinstokke, udelukkende Sangiovese Grosso. Gården er placeret i den nordlige del af Brunello zonen på Montosoli bakken, som er anerkendt som et af de absolut bedste terroirs i Montalcino. Gården blev på grund af arv i midten af 1990'erne udskilt fra Canaliccio di Sopra gården, og 1995 var første årgang under Le Gode navnet. Vinene har allerede høstet stor anerkendelse i bl.a. Winespectator hvor 1999 Riserva'en har opnået hele 94 points, 2001 Brunello 91 points, 2001 Brunello Riserva 91 points og 2003 Brunello 90 points.

På Le Gode fremstiller familien Ripaccioli brunellovin efter den traditionalistiske metode. Dvs. at lagringen af Brunello udelukkende sker på store 2500 liters botti af slovensk eg, hvilket er med til at fremhæve en enorm elegance og kompleksitet i vinene.

Giovanni Chiappini, Bolgheri, Toscana
Vi er utrolig stolte af at repræsentere vinene fra stjerneproducenten i Bolgheri, Giovanni Chiappini, på det danske marked.

Bolgheri er et meget lille område ved den toscanske kyst syd for Livorno og næsten stik vest for Siena. Området er hjemsted for nogle af Toscana's mest berømte vine, bl.a. Sassicaia og Ornellaia. Klimaet er varmere og mere solrigt end i det centrale Toscana, hvilket man ikke kan undgå at bemærke i vinenes stil. Generelt opnås der i Bolgheri mørke, tætte og koncentrerede vine med god holdbarhed.

Chiappini's vingård har den bedst tænkelige placering i Bolgheri. Med Ornellaia, Sassicaia, Antinori's Guado al Tasso og Le Macchiole som direkte naboer.
Chiappini råder over 20 hektar, hvoraf de knap 10 er tilplanet med vin. Den årlige totale produktion er ca 6.000 kasser, heraf kun mellem 500-1000 kasser - afhængig af årgang - af supervinen Guado de' Gemoli.

Da vi indåndede og smagte Chiappini's vine første gang tilbage i 2003, var vi ikke et øjeblik i tvivl om, at her var tale om en kommende stjerne på vinhimmelen.
Første årgang for Chiappini var årgang 2000, hvor hans prestigevin fra enkeltmarken Guado de' Gemoli opnåede 2 glas i Gambero Rosso og 90 point i den italienske vinguide Veronelli.
Årgang 2003 opnåede 3 * i Veronelli, og i årgang 2009 blev det til de magiske 100p af Monica Larner i Wine Entusiast, hvormed Chiappini fik verdensomspændende succes overnight.

Poggerino, Radda in Chianti, ToscanaFattoria Poggerino er en lille vingård placeret i Radda i hjertet af Chianti Classico. Af jord er der 43 ha, hvoraf 11 ha er med vinstokke. Man er i øjeblikket i gang med at omplante nogle af de gamle vinstokke og reducerer gradvist produktionen, så man slutter med 9 ha med vinstokke, primært Sangiovese.

Gården hørte tidligere under Prins Ginori Conti, en efterkommer af en af Firenzes ældste familier. Floriana Ginori Conti arvede i slutningen af 1970'erne gården fra sin far og begyndte nogle år senere at producere Chianti Classico under navnet Poggerino. I 1999 overlod hun gården til sine to børn, tvillingerne Piero og Benedetta, som havde bestyret stedet siden 1988.

Piero som er uddannet ønolog står for den daglige drift af Poggerino, og hans filosofi er helt klar; grundlaget for god vin skabes ved hårdt arbejde i markerne og ikke kun i kælderen. Han er nærmest fanatisk i bestræbelserne på at opnå sunde, koncentrerede og topmodne druer for at kunne producere vine med stil og karakter af Poggerino's terroir.

Vinene fra Poggerino kombinerer på bedste vis fylde, frugtkoncentration, frugtsyre, og modne tanniner som gør dem drikkevenlige i en ung alder, men samtidig sikrer lagringspotentialet.

Poderi Sinaglio, Diano d'Alba, Piemonte
Poderi Sinaglio er en mindre ejendom hvor der med største engagement virkelig kæles for kvaliteten. Ejendommen drives af brødrene Bruno og Silvano Accomo som i 1995 overtog ejendommen efter deres forældre, som hidtil havde solgt alle druer til større producenter. Brødrene besluttede at investere og fremstille vine i eget navn. De har hurtigt opnået anerkendelse i vinguiderne Gambero Rosso, Veronelli og Vini d'Italia for at producere førsteklasses vine som ligger højt på skalaen "value for money".

På de 15 ha marker med kalkholdig jord i nærheden af Alba dyrkes sauvignon blanc, chardonnay, moscato, dolcetto, freisa, barbera og nebbiolo. Sinaglio bruger kun egne druer fra stokke, som er mellem 5-35 år. Nomalt laves 10-11 forskellige vine afhængig af årgang, men pga. dårligt vejr i 2002 valgte man at sælge stort set hele høsten fra til andre producenter.

Brødrene praktiserer grøn høst for at holde udbyttet nede på gennemsnitligt 37 hl/ha, og det kan smages i vinene, som er fyldt med god sund intens frugt, der kan tåle brugen af nye og 1 år gamle barriques. Fælles for rødvinene er, at de er utroligt flotte og tilgængelige at drikke unge, men samtidig besidder de et pænt lagringspotentiale.

Ronco del Gelso, Cormons, Friuli

Friuli Doc'en Isonzo er stærkt på vej frem, godt hjulpet af en række unge ambitiøse producenter, som efter endte ønolog uddannelser er fast besluttede på at udnytte potentialet i vinmarkerne. En af disse er Giorgio Badin som er 3. generation på vingården Ronco del Gelso (som kan oversættes "Morbærtræets bakke"). Gården ligger ca. 20 km. øst for Udine, tæt ved grænsen til Slovenien, hvor man råder over 15 ha vinmarker, hvorpå der dyrkes hele 11 forskellige druesorter: Friulano, Riesling Renano, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Malvasia, Traminer, Merlot, Cabernet Franc og Pignolo.

Langsomt men sikkert og fortjent har Giorgio opbygget et godt ry for sine vine, som i dag findes på adskillige Michelin restauranter i hele Italien. Den ledende italienske vinguide Gambero Rosso beskriver Giorgio som mesterlig og har præmieret hans vine hele 14 gange med 3 glas, andre refererer til ham som perfektionist.

Indenfor Isonzo DOC'en er området omkring Ronco del Gelso anerkendt som den fineste zone og fra 2002 har man haft ret til at anvende egen mikro DOC, Rive Alte, som foreskriver strenge regler om beplantningstæthed og udbytter for bestemte druetyper. Nøglen til kvaliteten er dels jordbunden, som er et dybt lag af kalksten med veldrænet grus, dels klimaet som er et metereologisk vejkryds, hvor kold luft fra central Europa møder varme vinde fra Adriater havet og derved skaber temperatur variationer, som favoriserer en langsom jævn modning og derved druer med koncentrerede aromaer og god syre/sukker balance. Fra de beskedne udbytter produceres vine med intens farve, kompleksitet og karakter.


Kurv

Kurven er tom.

Ordre

Konto

Du kan logge ind for at gemme dine oplysninger.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld